AcasaPortalCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automata: 
:: Mi-am uitat parola
Top postatori
Noor İslam
 
Admin
 
ascary
 
ahmed yusuf
 
Corina
 
nargis b
 
io@n@
 
jadhha
 
Miss Surya
 
Selma Nuran
 
Ultimele subiecte
» Ruga rostita in taina de cei necajiti
Lun Iul 27, 2015 5:01 am Scris de nargis b

» Ruga pentru intampinarea lunii Ramadhan
Vin Iun 19, 2015 1:50 am Scris de nargis b

» Munca asidua si darnicia
Dum Mar 15, 2015 4:02 am Scris de nargis b

» Mai intai pentru aproape si apoi pentru sine
Sam Mar 14, 2015 11:02 pm Scris de nargis b

» Imamul Hussein (as) - Scurta descriere si analiza
Lun Mar 09, 2015 3:03 pm Scris de Admin

» Viata Imamului Hasan (as)
Mar Mar 03, 2015 6:44 pm Scris de Admin

» Viata Fatimei Al Zahraa (as)
Joi Feb 26, 2015 6:45 pm Scris de Admin

» Imamul Ali (as) - Viata sa
Mar Feb 24, 2015 5:28 pm Scris de Admin

»  Profetul Muhammad (salla Allah alayhi wa alih wa salam)
Lun Feb 23, 2015 5:03 pm Scris de Admin

» Perioada sarcinii
Lun Feb 23, 2015 12:36 am Scris de nargis b

» Oare unde sunt si ce mai fac revertitii?
Mier Ian 28, 2015 5:05 pm Scris de Admin

» Taqwa - Evlavia
Dum Ian 18, 2015 6:38 pm Scris de nargis b

» Ruga tainica a celor care nadajduiesc
Mier Ian 07, 2015 11:34 pm Scris de nargis b

» Ruga tainuita a celor ce se caiesc
Lun Ian 05, 2015 3:01 am Scris de nargis b

» Obiecţii ȋmpotriva credinţei ȋn dreptatea divină – Partea a II-a
Lun Ian 05, 2015 2:04 am Scris de nargis b

» Norme pentru atingerea perfectiunii spirituale
Mier Dec 31, 2014 7:47 am Scris de nargis b

» Ruga rostita in taina de cei care se plang
Mier Dec 31, 2014 5:26 am Scris de nargis b

» Sunt dezastrele manifestarea dreptatii sau milei lui Allah?
Sam Dec 27, 2014 3:23 am Scris de nargis b

» Calea de mijloc - Amr bainal amrain
Lun Dec 08, 2014 12:15 am Scris de nargis b

» Scoala shiita versus Ashairah si Mutazilah
Lun Noi 24, 2014 1:03 am Scris de nargis b

Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Decembrie 2018
LunMarMierJoiVinSamDum
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
CalendarCalendar
geomap

hit counters
Bloguri dragi mie
Noul Musulman
Blogu'lu'Yusuf
Hadisuri
Familia İslamica
Coranul Tradat
İslam Romanesc
Gradinile Credincioşilor
Dumnezeu ın Coran
Subiectele cele mai active
TRADITIA PROFETULUI
Versetul zilei
SA NE CUNOASTEM!
SUBIECTE LA CARE TREBUIE SA MEDITEZI
SCUZELE FEMEİLOR CARE NU PORATA VAL
Istoria Convertirii Mele...
Lectii despre Ramadan - Sheikh Assim L. Al Hakeem
BINE ATI VENIT!
DUA PENTRU FIECARE ZI DIN LUNA RAMADAN
INTREBARI & RASPUNSURI
facebook
Forumul Despre Islam

Creează-ți o insignă
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Noor İslam
 
Admin
 
ahmed yusuf
 
nargis b
 
io@n@
 
Corina
 
ilayda
 
Noor
 
Selma Nuran
 
Umm Adam
 
VIZITATORI

Distribuiţi | 
 

 Predica de la Ghadir

In jos 
AutorMesaj
nargis bMesaje : 59
Data de inscriere : 15/08/2014

MesajSubiect: Predica de la Ghadir   Sam Oct 11, 2014 4:23 am

[ltr]Ultima predică a Profetului lui Dumnezeu[/ltr]

[ltr](Pacea fie asupra sa şi a descendenţilor săi!)[/ltr]

 
[ltr]Predica de la Ghadir[/ltr]

[ltr]În numele lui Dumnezeu, Cel Milostiv, Îndurător![/ltr]

[ltr](1)[/ltr]

[ltr]1. „Slăvit fie Dumnezeu, Care este Sublim în Unicitatea Sa şi Care se află alături de toate fiinţele, în izolarea Sa. Splendid este El, în Împărăţia Sa şi Măreţ este El în aşezământul Său! Ştiinţa Sa învăluie toate fiinţele fără să facă vreo mişcare şi fără să aibă vreo locuinţă. El stăpâneşte totul prin Puterea şi prin Inteligenţa Sa! El a fost Lăudat din veşnicie şi va fi lăudat pentru totdeauna! Nu există vreun sfârşit al Măreţiei Sale, al Onoarei Sale sau al Grandorii Sale. El este Creatorul, Cel Care învie (creaturile) şi la El se întorc toate lucrurile.

[/ltr]

[ltr]2. El este Făcătorul cerurilor şi Cel Care a întins pământul şi El este Stăpânitorul lor; El transcende toate creaturile şi este Glorificat şi Divinizat. El este, deci, Dumnezeul Îngerilor şi al Spiritului! El este Cel Care susţine toate creaturile pe care le-a creat! Îndurarea Sa se întinde asupra tuturor creaturilor Sale. El vede ochii tuturor creaturilor, în timp ce niciun ochi nu-L poate vedea pe El. El este Cel mai Generos, Cel mai Răbdător şi Cel mai Calm. Mila Sa învăluie întregul univers; El le dăruieşte creaturilor din milostivirea Sa. El este Calm în răzbunarea Sa şi este Răbdător faţă de cei care merită pedeapsa!

[/ltr]

[ltr]3. El cunoaşte tainele şi pătrunde gândurile, ceea ce este tăinuit este descoperit în faţa Sa, iar ceea ce este ascuns este clar pentru El. Lui Îi aparţine puterea de a deţine şi de a stăpâni tot ce există. El este Sursa puterii şi El este Atotputernicul. Nu există nimic care să se poată compara cu El.

[/ltr]

[ltr]El este Cel Care a creat lucrurile din absolut „nimic”. El este Cel Veşnic, Cel Viu şi El este Cel Care împarte Dreptatea; nu există altă divinitate în afară de El, Înţeleptul Atotputernic.

[/ltr]

[ltr]4. Niciun ochi nu-L poate vedea, dar El vede toţi ochii; El este Conştient de secretele (oamenilor) şi este înştiinţat cu privire la toate lucrurile. Nimeni nu-L poate descrie prin intermediul văzului şi nimeni nu-I poate măsura Fiinţa Sa, prin tăinuirea sau prin manifestarea Sa, decât ceea ce ne-a făcut cunoscut Preamăritul, prin voinţa Sa.

[/ltr]

[ltr]5. Mărturisesc că El este Singurul Dumnezeu, Cel a Cărui Sanctitate a umplut întreaga lume; iar Lumina Sa dăinuie în veşnicie! El pune în aplicare porunca Sa fără să se sfătuiască cu nimeni şi nu are niciun aliat în Providenţa  Sa; El îşi face planurile şi stabileşte măsurile (tuturor lucrurilor) fără niciun ajutor.

[/ltr]

[ltr]6. Fără să fi avut un plan iniţial al creaţiei, El a plăsmuit şi a dat formă tuturor fiinţelor fără ajutorul nimănui – fără să facă vreun efort sau să chibzuiască şi fără să aibă vreun sprijin. El a creat universul din nimic,  dându-i existenţă prin Voia Sa.

[/ltr]

[ltr]Aşadar, El este Dumnezeu, Atotputernicul, nu există nicio divinitate în afară de El! El este Cel a Cărui operă de artă este trainică şi de neclintit, iar urzeala lucrării sale este frumoasă! El este Drept; El nu acţionează prin asuprire şi El este Cel mai Generos şi la El se întorc toate lucrurile.

[/ltr]

[ltr]7. Şi mărturisesc că El este Dumnezeu, toate creaturile se smeresc în faţa onoarei Sale şi toate sunt umile în faţa Slavei Sale; toate lucrurile se apleacă cu supunere în faţa Puterii Sale şi sunt într-o poziţie smerită în faţa Măreţiei Sale impunătoare şi impresionante! [/ltr]


[ltr]8. El este Stăpânul tuturor creaturilor şi Cel Care înfăşoară cerurile înconjurătoare, El face ca soarele şi luna să se supună poruncii Sale şi să se mişte într-o anumită perioadă de timp. El face ca noaptea să se  rostogolească în zi. Mai mult decât atât, El învăluie ziua în noapte, acestea succedându-se cu repeziciune, (Conform Sfântului Coran 7:54). El este Cel Care nimiceşte pe orice tiran asupritor şi El este Cel care-l înlătură pe diavolul răzvrătit şi neascultător!

[/ltr]

[ltr]9. Nu există niciun opus al Său, nici vreun egal al Său. El este Cel Unic, Care nu are nevoie de nimeni! El nu este născut şi nu a dat naştere nimănui, nu există nimic care să poată fi comparat cu El (Conform Sfântului Coran 112). El este Singurul Dumnezeu şi Domnul Preaslăvit. El este Cel care voieşte şi Care duce la bun sfârşit! El este Cel Care intenţionează şi Cel Care soroceşte. El este Atotcunoscătorul şi aşadar, El este Cel Care socoteşte (lucrurile). El este Cel Care dă viaţă şi Cel Care trimite moartea. El este Cel Care sărăceşte pe unul şi-l îmbogăţeşte pe altul. El este Cel care trimite bucuria sau face pe cineva să plângă; El este Cel Care apropie sau îndepărtează. El este Cel care pune capăt darurilor! Lui Îi aparţine suveranitatea şi spre El se îndreaptă slava şi laudele! Iar El poate să facă orice.

[/ltr]

[ltr]10. El îmbină noaptea în lumina zilei şi lumina zilei în noapte. Nu există nicio divinitate în afară de El, Care este Măreţ şi Iertător. El răspunde chemărilor şi împlineşte rugăminţile, dăruieşte din belşug şi socoteşte numărul suflărilor; El este Domnul ginnilor şi al oamenilor, nimic nu-I zădărniceşte Lui planurile.

[/ltr]

[ltr]Strigătele celor care plâng nu-L istovesc, nici insistenţa celor care stăruie (în implorările lor) nu-L deranjează pe El! El este Păzitorul celor evlavioşi şi Ajutorul celor drepţi; El este Protectorul credincioşilor şi Domnul universului! El merită să fie slăvit şi lăudat de toate creaturile!


11. Lui Îi mulţumesc şi pe El Îl laud, în vecii vecilor! Nu doar în vreme de necazuri, sau în timpul nenorocirilor, ci şi atunci când este pace şi linişte. Cred în El şi în existenţa îngerilor Săi, în Scripturile Sale şi în trimişii Săi! Iau aminte la poruncile Sale şi mă supun Lui. Mă grăbesc spre acele lucruri care-I sunt Lui pe plac şi mă supun poruncilor Lui, pentru că sunt dispus să ascult de El şi mă tem de pedeapsa Sa. Întrucât, întra-adevăr, El este Dumnezeul faţă de ale Cărui urzeli nimeni nu este protejat; şi nimănui nu-i este frică de nedreptatea Sa, (pentru că de la El nu vine nicio nedreptate)!”[/ltr]

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
nargis bMesaje : 59
Data de inscriere : 15/08/2014

MesajSubiect: Re: Predica de la Ghadir   Sam Oct 11, 2014 4:27 am

[ltr](2)[/ltr]
[ltr]12. „Şi acum îmi declar supunerea faţă de El. Astfel, îi recunosc dumnezeirea Sa şi îmi îndeplinesc responsabilitatea în ceea ce priveşte revelaţia pe care mi-a trimis-o, cu teamă că dacă nu aş îndeplini acest lucru, s-ar coborî asupra mea o osândă atât de mare, pe care nimeni nu ar putea-o înlătura – chiar dacă cineva ar avea o mare iscusinţă şi dacă prietenia lui faţă de mine ar fi sinceră! Nu există niciun alt dumnezeu în afară de El, iar El mi-a vestit că dacă nu vă aduc la cunoştinţă ceea ce mi s-a spus despre Ali (Pacea fie asupra sa!), atunci înseamnă că nu mi-am îndeplinit misiunea ca Trimis al lui Dumnezeu. Şi Dumnezeu mi-a garantat protecţia Sa împotriva  denaturării (acestui mesaj) de către oameni, pentru că Dumnezeu este Generos şi El este de ajuns. Aşadar, Dumnezeu mi-a revelat următoarele:[/ltr]

„În numele lui Dumnezeu cel Milos şi Milostiv.
[ltr]O, trimisule! Propovăduieşte ceea ce ţi-a fost pogorât ţie de la Domnul tău.(Referitor la Ali şi la autoritatea lui Ali). Dacă nu faci astfel, tu nu vesteşti solia Sa. Dumnezeu te va ocroti de oameni.” (Sfântul Coran 5: 67)[/ltr]

[ltr]13. O, oameni! Nu am neglijat să vă comunic ceea ce mi-a transmis Dumnezeu. Acum vă voi explica motivul pentru care a fost revelat acest verset: Gabriel, îndeplinind porunca Sa, a pogorât la mine de trei ori, de la „Sursa Păcii”, Creatorul –  pentru că numai El este sursa Păcii – el mi-a spus să stau în mijlocul acestei mulţimi şi să-I transmit porunca Sa. Acum vă aduc la cunoştinţă, atât celor de culoare cât şi celor albi, că: Ali, fiul lui Talib, este (ca) un frate pentru mine şi el este reprezentantul meu şi succesorul meu care-i va conduce pe oameni ca Imam după mine! El îmi este mie la fel cum a fost Aaron pentru Moise, cu excepţia faptului că după mine nu va mai urma niciun profet. După Dumnezeu şi după Trimisul Său, Ali va fi Protectorul vostru şi Dumnezeu a pogorât un verset spunând: Oblăduitorii voştri sunt Dumnezeu şi trimisul Său, precum şi cei care cred săvârşindu-şi rugăciunea, dând milostenie, îngenunchind.” (Sura Al-Ma’idah 5: 55). Cu siguranţă, Ali este cel care s-a rugat şi care în timp ce se apleca în rugăciune a dat milostenie şi care a căutat întotdeauna Voia Atotputernicului Dumnezeu.”
[/ltr]

[ltr]14. „Şi l-am rugat pe Gabriel să-L implore pe Atotputernicul Dumnezeu să mă despovăreze de această responsabilitate a mea pentru că cei virtuoşi  sunt atât de puţini, iar cei înşelători sunt atât de mulţi; şi cât de multe sunt  păcatele şi minciunile celor care condamnă, jignesc şi batjocoresc islamul – cei pe care Dumnezeu i-a descris în Cartea Sa astfel: Căci voi îl purtaţi de ici-colo pe limbile voastre, şi rostiţi cu gurile voastre, ceea ce nu ştiţi. Voi socotiţi că este lucru de nimic, însă înaintea lui Dumnezeu este cumplit. (Sura An-Nur 24: 25).[/ltr]

[ltr]15. Şi pentru că înşelătoria m-a deranjat întotdeauna ei m-au numit astfel: „El este numai urechi, ascultând la fiecare cuvânt!”, doar pentru că Ali mă urmează pe mine şi datorită afecţiunii mele intense pentru el şi al grijii mele iubitoare faţă de el şi al faptului că l-am acceptat pe el. Atunci Dumnezeu a revelat acest verset spunând: „Mulţi dintre ei îi fac rău trimisului spunând: «El este numai urechi.» Spune: «El este numai urechi pentru binele vostru. El crede în Dumnezeu şi are încredere în cei care cred. El este milostiv cu cei care cred dintre voi. Cei care fac vreun rău trimisului lui Dumnezeu, de o osândă dureroasă, vor avea parte.»” (Sura At-Tawbah 9:61).
[/ltr]

[ltr]Dacă aş dori, aş putea să-i numesc pe cei care folosesc aceste cuvinte sau aş putea să vi-i arăt, unul câte unul; şi dacă aş fi vrut, aş fi putut să vă conduc la aceştia, dar jur pe Dumnezeu că m-am purtat cu îndurare şi cu generozitate faţă de ei.
[/ltr]

[ltr]16. Dar, în ciuda acestui lucru, Dumnezeu s-ar putea să nu fie mulţumit de mine dacă nu vă aduc la cunoştinţă ceea ce mi s-a revelat despre Ali, [apoi el a recitat cuvintele lui Dumnezeu]:
[/ltr]

[ltr]„O, trimisule! Propovăduieşte ceea ce ţi-a fost pogorât ţie de la Domnul tău. Dacă nu faci astfel, tu nu vesteşti solia Sa. Dumnezeu te va ocroti de oameni. Dumnezeu nu călăuzeşte un popor de tăgăduitori.” (Sura Al-Ma’idah 5: 67).[/ltr]
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
nargis bMesaje : 59
Data de inscriere : 15/08/2014

MesajSubiect: Re: Predica de la Ghadir   Sam Oct 11, 2014 4:30 am

[ltr](3)[/ltr]
[ltr]17. „O, oameni! Să ştiţi că acest verset se referă la el: aşadar, să-l înţelegeţi în profunzime şi să ştiţi că Dumnezeu l-a ales pe el ca Apărător al vostru şi l-a desemnat „Lider” al vostru. Ascultarea de el este obligatorie atât pentru imigranţi, cât şi pentru aliaţi şi pentru cei care ascultă de aceştia în dreptate; tot aşa este şi pentru săteni şi pentru orăşeni, pentru cei care nu sunt arabi, cât şi pentru triburile de arabi, pentru cei liberi, cât şi pentru slujitori; pentru toţi – tineri, bătrâni, negri sau albi şi pentru orice monoteist!
[/ltr]

[ltr]Sunteţi obligaţi să-i îndepliniţi hotărârile şi cuvântul său şi să vă supuneţi învăţăturilor sale! Oricine i se împotriveşte lui va fi osândit; şi oricine se supune lui şi-l respectă pe el va avea parte de îndurarea lui Dumnezeu. Dumnezeu îl va mântui şi-l va ierta pe oricine ascultă de el şi i se supune lui![/ltr]

[ltr]18. O, oameni! Este ultima mea predică în cadrul unei adunări atât de mari. De aceea, ascultaţi şi apoi să vă supuneţi aşa cum trebuie (cuvintelor) lui Dumnezeu! Şi să vă supuneţi poruncii Sale! Pentru că Dumnezeu Atotputernicul este Stăpânul vostru şi Domnul vostru; iar după Dumnezeu, stăpânul vostru este Trimisul lui Dumnezeu, Profetul, care vă vorbeşte în acest moment. Iar după mine, potrivit poruncii Divine, Ali este stăpânul vostru şi conducătorul vostru [Imam]. Iar după el, autoritatea va fi păstrată  şi transmisă descendenţilor mei, prin neamul său, până în Ziua Judecăţii, când veţi veni să daţi socoteala în faţa Dumnezeului vostru şi a Trimisului Său.[/ltr]

[ltr]19. Nimic nu este permis, în afară de ceea ce permite Dumnezeu şi Trimisul Său şi Imamii; şi nimic nu vă este interzis, decât dacă Dumnezeu şi Trimisul Său şi Ali şi Imamii de după el vor interzice. Dumnezeu – Slavă Lui, Preaînaltului! - mi-a spus tot ceea ce este permis şi ceea ce este interzis, iar tot ceea ce m-a învăţat Dumnezeu în Cartea Sa referitor la ceea ce este legitim şi nelegitim am pus la dispoziţia lui Ali.[/ltr]

[ltr]20. „O, oameni! Să preferaţi [superioritatea lui] Ali mai mult decât pe a altora, întrucât nu există vreo cunoaştere pe care Dumnezeu să mi-o fi oferit mie şi pe care apoi, eu să nu i-o fi dat lui Ali, Căpetenia credincioşilor – toată cunoaşterea mea i-a fost transmisă lui. El este „Conducătorul care clarifică toate lucrurile (Imam-e-Moabin)”; aşadar, să nu vă îndoiţi de ceea ce scrie în (Sura Ya-sin 36:12), Noi îi înviem pe morţi şi scriem ceea ce au făcut înainte, precum şi urmele lor. Noi ţinem socoteala fiecărui lucru într-o Carte desluşită.”[/ltr]

[ltr]21. O, oameni! Să nu-l uitaţi niciodată şi să nu deviaţi de la conducerea sa şi să nu încălcaţi autoritatea sa. El este cel care vă călăuzi pe calea adevărului şi el însuşi face tot ceea ce spune; el este cel care dărâmă minciunile şi opreşte înşelătoria. Niciodată cei care îl acuză nu-l vor putea [deranja sau] opri din drumul său!
[/ltr]

[ltr]22. „Prima persoană care a crezut în Dumnezeu şi în Trimisul Său legitim a fost Ali; nimeni nu l-a întrecut vreodată pe el în „credinţa sa”! El a fost cel care şi-a pus viaţa în pericol de dragul Profetului, iar acesta l-a iubit foarte mult. El a fost cel care s-a aflat mereu alături de Trimisul Dumnezeului Atotputernic şi cel care s-a rugat lui Dumnezeu alături de acesta – cel care a făcut toate aceste lucruri nu este nimeni altul decât Ali.”[/ltr]

[ltr]23. „Ali este primul bărbat care a efectuat rugăciunea alături de mine. I-am adus la cunoştinţă porunca lui Dumnezeu de a sta în patul meu (în noaptea emigrării), astfel că el a acceptat să-şi sacrifice viaţa pentru mine.”[/ltr]

[ltr]„I-am poruncit să stea în patul meu
în noaptea întâmplării înspăimântătoare – el a făcut acest lucru cu încântare,
el şi-a sacrificat viaţa pentru mine,
[/ltr]
[ltr]iar eu am călătorit departe de acel meleag.”[/ltr]


[ltr]24. „O, oameni! Să-l respectaţi foarte mult; pentru că Dumnezeu Atotputernicul l-a onorat – să accepte invitaţia, pentru că Dumnezeu Atotputernicul l-a ales să fie Imam.”[/ltr]

[ltr]25. O, oameni! El a fost ales să fie Imam de către Dumnezeu; de aceea, El nu va accepta căinţa celor care îl resping pe el. Aceasta este dorinţa categorică a lui Dumnezeu în ceea ce-i priveşte pe cei care se împotrivesc adevărului. Feriţi-vă să vă împotriviţi lui cu rea voinţă, sau veţi ajunge în focul al cărui combustibil sunt pietrele care au fost pregătite pentru toţi cei care refuză credinţa![/ltr]

[ltr]26. O, oameni! Jur în faţa Atotputernicului Dumnezeu că profeţii din trecut au vestit adevărul despre venirea mea: acum, aici, sunt mărturie pentru toţi locuitorii de pe pământ şi din ceruri. Prin urmare, cei care se îndoiesc de legitimitatea mea vor fi asemenea celor din vremurile de început ale ignoranţei. Iar cel care se îndoieşte de povaţa mea de astăzi se va îndoi de toată revelaţia, iar cel care are îndoieli cu privire la vreunul dintre Imami, nu se îndoieşte de unul, ci de toţi! Iar cel care tăgăduieşte acest lucru, adică cei care se îndoiesc de noi, vor locui în Foc.[/ltr]

[ltr]27. O, oameni! Dumnezeu m-a onorat foarte mult şi Şi-a pogorât asupra mea imensele sale daruri şi să ştiţi că nu există nicio divinitate în afară de El! Şi să ştiţi că toată slava Îi aparţine numai Lui, în veşnicie şi în orice împrejurare.
[/ltr]

[ltr]28. O, oameni! Să-l respectaţi pe Ali, pentru că el este într-adevăr cel mai bun om după mine dintre voi, bărbaţi şi femei! Acest lucru va continua atât timp cât creaturile lui Dumnezeu vor continua să existe pe acest pământ şi atât timp cât Dumnezeu îi va asigura omului mijloacele necesare traiului! Astfel, osândit va fi, osândit va fi cel care respinge acest lucru! Fie ca cel care refuză să asculte vorbele mele, sau care nu este de acord cu ceea ce am spus tocmai acum, să fie acoperit de mânia Divină.[/ltr]

[ltr]Să ştiţi că îngerul Gabriel mi-a adus aceste veşti de la Dumnezeu, spunând: „Asupra celui care se va ridica împotriva lui Ali şi care nu va accepta autoritatea sa, va cădea mânia şi blestemul Meu. Este drept ca un om să vadă mâine (binele sau răul) pe care l-a agonisit pentru ziua de mâine. Aşadar, să fiţi cu teamă de Dumnezeu, pentru ca nu cumva să vă alunece piciorul prin faptul că vă împotriviţi lui după ce v-a fost fixat şi bine înrădăcinat. Pentru că, într-adevăr, Dumnezeu este Conştient de tot ceea ce faceţi![/ltr]

[ltr]29. O, oameni! El este într-adevăr un apropiat al lui Dumnezeu şi Dumnezeu a atras atenţia asupra lui în Cartea Sa Nobilă şi a spus despre cei care i se împotrivesc lui: „Vai vouă, robilor! Nici un trimis n-a venit la ei, fără ca ei să nu-şi bată joc de el.” (Sfântul Coran 36: 30)
[/ltr]

[ltr]30. „O, oameni! Să reflectaţi adânc asupra Sfântului Coran şi să încercaţi să înţelegeţi sensul versetelor sale şi să le pricepeţi, apoi să încercaţi să analizaţi versetele sale precise, dar să nu vă orbească versetele aparente. Pe Dumnezeu! Ceea ce se găseşte adânc în ele şi adevăratul lor înţeles şi sensul lor nu poate fi explicat bine oamenilor, cu excepţia acestui om a cărui mână i-o ţin ridicată. Acum vă anunţ că: «Pentru cel al cărui stăpân sun eu, Ali este de asemenea stăpânul său!» Iar acesta nu e nimeni altul decât Ali, fiul lui Talib, fratele meu, succesorul meu şi ajutorul meu, iar decretul cu privire la autoritatea sa mi-a fost trimis de către Dumnezeu, Atotputernicul. [/ltr]
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
nargis bMesaje : 59
Data de inscriere : 15/08/2014

MesajSubiect: Re: Predica de la Ghadir   Sam Oct 11, 2014 4:31 am

[ltr]31. O, oameni! Este clar că Ali şi descendenţii mei curaţi născuţi în această familie reprezintă ajutorul cel mic, iar Coranul reprezintă ajutorul cel mare. Fiecare dintre aceşti doi vestitori este legat de celălalt şi sunt în armonie unul cu celălalt: ei nu se vor despărţi unul de altul până când vor veni la mine la Kauthar, (în Ziua aceea)! Vă fac cunoscut faptul că ei sunt reprezentanţii lui Dumnezeu pentru creaturile Sale şi ei cârmuiesc pe pământ prin porunca Sa.[/ltr]

[ltr]32. Aşadar, să ştiţi că mi-am îndeplinit datoria şi vă fac cunoscut că am transmis ceea ce am avut de comunicat şi v-am făcut să auziţi adevărul şi v-am luminat cu privire la el. Să ştiţi că acesta a fost cuvântul lui Dumnezeu pe care l-am repetat în numele Său.[/ltr]

[ltr]33. Aşadar, să ştiţi că în afară de acest frate al meu, care se afla aici cu mine, nimeni nu se poate numi „Căpetenie a credincioşilor”. Şi să ştiţi că după ce vă voi părăsi, nimănui nu-i este permis să folosească titlul de „Căpetenie a credincioşilor” în afară de el.” [/ltr]
[ltr](4)[/ltr]
[ltr]34. Apoi el a adăugat: „O, oameni! Cine are un drept mai mare asupra voastră decât aveţi voi înşivă?” Ei au răspuns: „Dumnezeu şi Profetul Său – tu.” Atunci el a spus: „Acum vă fac cunoscut faptul că «Pentru cel al cărui  stăpân sunt eu, Ali este stăpânul său, de asemenea.» Apoi el a adăugat: „O, Doamne, Te rog să-i iubeşti pe cei care iubesc autoritatea sa şi să te împotriveşti celor care sunt vrăjmaşi ai săi. Şi să-i ajuţi pe cei care-l ajută, dar să nu-i sprijini pe cei care îl resping pe el.
[/ltr]

[ltr]35. O, oameni! Acesta este Ali [as], fratele şi reprezentantul meu. Aşadar, el este [ajutorul meu] şi păstrătorul cunoaşterii! Şi el este succesorul meu pentru oamenii mei, care cred în mine şi el este succesorul meu care va ajuta la interpretarea Cărţii lui Dumnezeu şi el este cel care îi va chema pe oameni la ea. El va pune în practică tot ceea ce este pe placul lui Dumnezeu şi se va împotrivi vrăjmaşilor Săi. Şi el este prietenul celor care cred în El şi el va interzice acele lucruri pe care El nu le permite.[/ltr]

[ltr]36. El este succesorul Trimisului lui Dumnezeu, Căpetenia credincioşilor şi Imamul care-i va călăuzi pe oameni, conform poruncii lui Dumnezeu; şi prin porunca Sa, el îi va răpune pe cei nelegiuiţi, care-şi încalcă jurămintele lor, pe păcătoşii care se întorc de la calea binelui şi a dreptăţii – şi pe ereticii care se îndepărtează de religie!
[/ltr]

[ltr]37. Dumnezeu Atotputernicul spune: „Promisiunea mea nu va fi niciodată revocată.” O, Doamne! Spun aşadar, potrivit poruncii Tale: „O, Doamne, iubeşte-i pe cei care-l iubesc pe acest Ali şi fii vrăjmaşul celor care-i sunt vrăjmaşi lui Ali, ajută-i pe cei care se bucură să-l ajute pe Ali şi smereşte-i pe cei care refuză să-l ajute pe Ali. Osândeşte-i pe cei care îl tăgăduiesc pe el şi revarsă-Ţi mânia Ta asupra lor!”[/ltr]

[ltr]38. „O, Doamne! Când l-ai ales pe Ali ca apărător (al religiei), Tu ai pogorât acest verset referitor la el şi ai vestit: Astăzi am desăvârşit Legea voastră şi am împlinit harul Meu asupra voastră şi v-am dat Islamul ca lege.” (Sfântul Coran, Sura Al-Ma’idah 5:3). Şi ai mai spus: Adevărata credinţă înaintea lui Dumnezeu este Supunerea (islamul).” (Sfântul Coran, Sura Al Imran 3:19) Tu ai mai spus şi că: Cel care caută în afara Islamului (Supunerii) o altă lege să ştie că aceasta nu este primită, iar el, în Viaţa de Apoi, va fi între cei pierduţi.” (Sfântul Coran, Sura Al Imran 3:85).
[/ltr]

[ltr]39. „O, Doamne! Tu eşti Martorul meu că le-am spus oamenilor porunca Ta!” [/ltr]
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
nargis bMesaje : 59
Data de inscriere : 15/08/2014

MesajSubiect: Re: Predica de la Ghadir   Sam Oct 11, 2014 4:33 am

[ltr](5)[/ltr]
[ltr]40. „O, oameni! Dumnezeu – Slavă Lui, Preaînaltului! – a desăvârşit religia, prin conducerea lui Ali. Aşadar, cei care nu i se vor supune lui şi succesorilor  săi, care sunt descendenţii mei, născuţi din neamul lui şi care vor dăinui până în Ziua Învierii, faptele lor vor deveni inutile în această viaţă şi în viaţa de apoi. Şi ei vor sălăşlui în Focul Veşnic, iar osânda nu le va fi uşurată şi nu li se va da niciun răgaz. (Sfântul Coran, Sura Al-Baqarah 2:161)[/ltr]

[ltr]41. O, oameni! Acest Ali este cel mai competent, mai merituos şi mai apropiat şi cel mai drag mie! Dumnezeu Atotputernicul şi eu suntem mulţumiţi cel mai mult de el. Niciun verset referitor la mulţumirea lui Dumnezeu nu a fost revelat fără ca el (Ali) să nu i se supună şi El nu i-a chemat pe credincioşi fără ca el (Ali) să fie primul care a fost chemat! Şi nu a existat niciun verset al laudei, fără ca să se refere la Ali. Iar în capitolul Al Insan: Nu a trecut oare peste om o vreme când nu este nimic amintit?” (76:1), Dumnezeu a menţionat „Raiul” doar pentru el; El nu l-a revelat pentru nimeni altcineva şi nu a lăudat pe nimeni altcineva în afară de el.
[/ltr]

[ltr]42. „O, oameni! El este ajutorul religiei lui Dumnezeu. Aşadar, el este protectorul Trimisului lui Dumnezeu. El este cel mai pios, cel mai curat şi cea mai sinceră călăuză spre calea cea dreaptă, el va călăuzi la Dumnezeu. Trimisul vostru este cel mai bun Trimis, iar reprezentantul său este cel mai bun executant. La fel sunt şi descendenţii acestuia, cei mai buni executanţi.”[/ltr]

[ltr]„O, oameni! Descendenţii tuturor profeţilor au continuat să fie în discordanţă cu ei, dar neamul meu va dăinui, prin descendenţii lui Ali, care sunt liderii credincioşilor [şi ajutorul lor]!
[/ltr]

[ltr]43. O, oameni! Cu adevărat, din cauza geloziei sale, Satana l-a gonit pe Adam din Paradis. Aşadar, pentru numele lui Dumnezeu, să nu fiţi geloşi pe Ali, ca nu cumva să vă fie respinse faptele şi să vă alunece picioarele.  Adam a fost trimis pe pământ din cauza unei singure greşeli, chiar dacă el era, de fapt, cel ales de Dumnezeu. Aşadar, cum veţi primi voi asta? Când voi nu sunteţi decât voi ceea ce sunteţi, iar printre voi sunt şi duşmani ai lui Dumnezeu!
[/ltr]

[ltr]44. Să ştiţi că nimeni nu va deveni vrăjmaşul lui Ali, în afară de cei care sunt nemiloşi şi nimeni nu-i va accepta autoritatea, în afară de cei care deţin izbânda şi de cei care sunt evlavioşi şi nimeni nu va crede în el, decât cei care sunt virtuoşi. Jur în faţa lui Dumnezeu că Sura Al Asr 103:1-3) a fost pogorâtă cu privire la Ali: Pe amiază! Omul este sortit pierzaniei!Nu şi cei care cred însă, cei care săvârşesc fapte bune, cei care se îndeamnă întru adevăr, cei care se îndeamnă întru răbdare!” 
[/ltr]

[ltr]45. O, oameni! Dumnezeu îmi este Martor că v-am transmis Mesajul Său şi că:  „Asupra trimisului este doar înştiinţarea cea desluşită!” (Sfântul Coran, Sura Al-Ankabut 29: 18,, Sura An-Nur 24:54).[/ltr]

[ltr]46. O, oameni! „Temeţi-vă de Dumnezeu cu teama ce I se cade. Să nu muriţi decât supuşi Lui fiind.” (Sfântul Coran, Sura Al Imran 3:102). [/ltr]
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
nargis bMesaje : 59
Data de inscriere : 15/08/2014

MesajSubiect: Re: Predica de la Ghadir   Sam Oct 11, 2014 4:35 am

[ltr]47. O, oameni! Credeţi în Dumnezeu şi în trimisul Său, precum şi în Lumina pe care am pogorât-o.” (Sfântul Coran, Sura At-Taghabun 64:8), înainte ca să vă ştergem chipurile, sucindu-vi-le la spate ori să le blestemăm precum i-am blestemat pe oamenii Sabatului.” [Evreii care acţionau cu viclenie împotriva lui Dumnezeu] (Sfântul Coran, Sura An-Nisa 4:47).[/ltr]

[ltr]Jur în faţa lui Dumnezeu că adevăratul înţeles al acestui verset se referă la o parte dintre companionii mei, ale căror nume le cunosc, dar mi s-a cerut să nu le dezvălui identitatea. Astfel, să vă comportaţi în conformitate cu ceea ce place inimilor voastre – cu ceea ce simţiţi: dragoste sau ură faţă de Ali.[/ltr]

[ltr]48. O, oameni! Dumnezeu Atotputernicul a pus Lumina în mine, iar apoi în Ali şi în descendenţii săi, până la Mehdi, cel drept, care va cere dreptul lui Dumnezeu, cât şi dreptul nostru. Pentru că Dumnezeu ne-a aşezat ca o dovadă de necontestat în faţa celor care sunt nepăsători şi care ne resping; cei de peste tot din această lume care sunt: trădători, uzurpatori, păcătoşi, tirani şi asupritori![/ltr]

[ltr]49. O, oameni! Vă vestesc că Muhammad nu este decât un trimis şi trimişi au mai fost şi înaintea lui. Vă veţi întoarce pe urmele voastre dacă va muri ori dacă va fi omorât? Cel care se va întoarce pe urmele sale nu-l păgubeşte cu nimic pe Dumnezeu, însă Dumnezeu îi răsplăteşte pe cei care Îi dau mulţumire.” (Sfântul Coran, Sura Al Imran 3:144).[/ltr]

[ltr]50. Şi să ştiţi că într-adevăr, Ali, iar după el descendenţii mei, dintre urmaşii lui, sunt desăvârşiţi şi merită să fie lăudaţi.
[/ltr]

[ltr]51. O, oameni! Nu trebuie să vă fiu eu recunoscător pentru supunerea voastră, ci voi trebuie să-I fiţi recunoscători lui Dumnezeu că v-a călăuzit către credinţă”(Sfântul Coran, Sura Al Hujurat 49:17), o astfel de atitudine vă va strica toate faptele; iar Dumnezeu Atotputernicul va fi supărat pe voi. Vor fi trimise asupra voastră, a amândurora, jerbe de foc şi de aramă topită şi nu veţi fi oblăduiţi.” (Sfântul Coran, Sura Ar Rahman 55:35) Asta vă aşteaptă. Căci Domnul tău este asupra tuturor Veghetor.” (Sfântul Coran, Sura Al Fajr 89:14).[/ltr]

[ltr]52. O, oameni! La scurt timp după mine vor veni unii lideri „ce cheamă către Foc, iar în Ziua Învierii nu vor fi ajutaţi.” (Sfântul Coran, Sura Al Qasas 28:41).
[/ltr]

[ltr]53. O, oameni! Să ştiţi că atât Dumnezeu, cât şi eu detestăm astfel de oameni.[/ltr]

[ltr]54. O, oameni! Aceşti oameni, împreună cu discipolii lor şi cu companionii lor şi cu cei care-i urmează pe ei vor fi aruncaţi în cel mai adânc Foc; Cât de rea este şederea îngâmfaţilor!” (Sfântul Coran, Sura Al Nahl 16:29).
[/ltr]

[ltr]55. Să ştiţi că ei urmează sulul. Aşadar, fiecare dintre voi ar trebui să privească acum la propriul sul.
[/ltr]

[ltr]56. O, oameni! Las acum autoritatea şi succesiunea şi transmiterea sa descendenţilor mei, până în Ziua Învierii. V-am transmis ceea ce mi s-a spus să dezvălui, astfel ca acest lucru să devină o dovadă clară pentru cei care sunt prezenţi aici şi pentru cei care sunt absenţi; pentru cei care se află aici şi pentru cei care nu se află aici, pentru cei care sunt născuţi şi pentru cei care nu s-au născut încă. Aşadar, cei prezenţi astăzi trebuie să facă cunoscute aceste veşti celor care sunt absenţi, adică taţii [trebuie să spună] fiilor lor, până când va sosi Ziua Învierii!
[/ltr]

[ltr]57. Dar la puţin timp după ce voi pleca, vor fi unii care vor pune mâna în mod nedrept pe conducere, cu forţa, iar apoi o vor înlocui cu monarhia. Fie ca Dumnezeu să-i osândească pe uzurpatori şi pe cei care iau [conducerea] cu forţa, dar, desigur, în acel moment Dumnezeu va dezlănţui jerbe de foc şi de aramă topită O, adunări de ginni şi de oameni! şi nu veţi fi oblăduiţi.” (Sfântul Coran, Sura Ar Rahman 55: 31-35).[/ltr]

[ltr]58. O, oameni! Dumnezeu nu-i lasă pe credincioşi aşa cum sunteţi voi acum, decât ca să-l deosebească pe omul rău, de cel bun. Dumnezeu nu vă face cunoscută vouă Taina.”  (Sfântul Coran, Sura Al Imran 3:179).[/ltr]

[ltr]59. O, oameni! Nu va rămâne niciun meleag care să nu fie nimicit, prin voia lui Dumnezeu, înainte de Ziua Învierii, din cauza tăgăduirii şi a refuzului  exprimat de locuitorii lui şi toate ţinuturile se vor afla sub guvernarea  neprihănitului Mehdi, iar Dumnezeu Atotputernicul Îşi îndeplineşte promisiunea![/ltr]

[ltr]60. O, oameni! Înaintea voastră, majoritatea oamenilor din trecut s-au rătăcit şi a fost voia lui Dumnezeu să fie nimiciţi cu toţii şi din nou, El va fi Cel Care va anihila generaţiile viitoare. Dumnezeu Atotputernicul a spus în Cartea Sa: Nu i-am nimicit pe oamenii dintâi? Nu îi facem pe cei de apoi să le urmeze? Aşa vom face cu toţi nelegiuiţii. În Ziua aceea, vai celor care hulesc!”  (Sfântul Coran, Sura Al Mursalat 77:19).[/ltr]

[ltr]61. O, oameni! Dumnezeu mi-a spus despre abrogarea şi restricţia anumitor lucruri şi în conformitate cu porunca divină i-am transmis cunoaşterea acestora lui Ali şi i-am interzis [anumite lucruri]. Şi astfel, cunoaşterea lucrurilor obligatorii şi a celor interzise rămâne la el. De aceea, să ascultaţi de poruncile lui, ca să fiţi protejaţi şi să vă supuneţi lui, ca să rămâneţi pe cale. Să acceptaţi avertizarea sa, astfel ca să găsiţi direcţia corectă şi ca să vă puteţi îndrepta către destinaţia finală! Aşadar, aveţi grijă să „nu urmaţi cărările care vă îndepărtează de calea lui Dumnezeu. (Sfântul Coran, Sura Al An’am 6:153). [/ltr]
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
nargis bMesaje : 59
Data de inscriere : 15/08/2014

MesajSubiect: Re: Predica de la Ghadir   Sam Oct 11, 2014 4:39 am

[ltr](7)[/ltr]
[ltr]62. „O, oameni! Eu sunt calea cea dreaptă a lui Dumnezeu, pe care v-a poruncit să o urmaţi; iar după mine, este Ali, iar apoi descendenţii mei, care vor fi conducătorii călăuzirii şi care vă vor călăuzi la dreptate şi la ceea ce este bine.”[/ltr]

[ltr]Apoi Trimisul lui Dumnezeu a anunţat: [/ltr]
[ltr]În numele lui Dumnezeu cel Milos şi Milostiv. Slavă lui Dumnezeu, Domnul lumilor, Milosul, Milostivul, Stăpânul Zilei Judecăţii! Ţie ne închinăm, Ţie îţi cerem ajutorul. Călăuzeşte-ne pe Calea cea Dreaptă, calea celor binecuvântaţi de Tine, şi nu a celor care Te-au supărat, şi nici a celor rătăciţi.”  (Sfântul Coran, Sura Al Fatihah 1:1-7).[/ltr]

[ltr]Apoi el a continuat: [/ltr]
[ltr]„Acest verset a fost pogorât referitor la mine, iar imamii sunt menţionaţi şi incluşi în el. Ei sunt prietenii lui Dumnezeu şi Prietenii lui Dumnezeu nu vor cunoaşte teamă şi nu vor fi mâhniţi!” (Sfântul Coran, Sura Yunus 10:62). Cei care îi iau oblăduitori pe Dumnezeu, pe trimisul Său şi pe credincioşi sunt în tabăra lui Dumnezeu. Ei vor fi biruitori!” (Sfântul Coran, Sura Al Ma’idah 5/56).
[/ltr]

 
[ltr]63. Să ştiţi că duşmanii Imamilor nu sunt decât cei ignoranţi, care s-au rătăcit de la calea cea dreaptă; ei sunt aliaţii diavolilor, care nu aduc oamenilor decât necazuri şi lucruri nefolositoare şi lipsite de importanţă. (Conform Sfântului Coran, Sura Al An’am 6:112).
[/ltr]

 
[ltr]64. Să ştiţi că Dumnezeu, a spus în Cartea Sa, despre prietenii Imamilor, următoarele: Nu vei afla oameni ce cred în Dumnezeu şi în Ziua de Apoi care să le arate prietenie celor care se împotrivesc lui Dumnezeu şi trimisului Său, chiar de sunt taţii lor, fiii lor, fraţii lor ori obştea lor. Dumnezeu le-a scris în inimi credinţa şi i-a întărit cu duhul Său. El îi va lăsa să intre în Grădinile pe sub care curg râuri, unde vor veşnici. Dumnezeu este mulţumit de ei, iar ei sunt mulţumiţi de El. Aceştia sunt iubitorii lui Dumnezeu. Iubitorii lui Dumnezeu nu sunt oare cei fericiţi?”  (Sfântul Coran, Sura Al Mujadilah 58:22).
[/ltr]

[ltr]
65. Să ştiţi că prietenii Imamilor sunt acei credincioşi care au fost descrişi în Coran astfel:
Cei care cred şi cei care nu înveşmântează credinţa lor în nedreptate, vor afla trăinicia, căci ei sunt bine călăuziţi.” (Sfântul Coran, Sura Al An’am 6:82).[/ltr]

[ltr]
66. Să ştiţi că prietenii lor sunt cei care au ajuns la o credinţă de neclintit
şi nu se îndoiesc mai apoi”. (Sfântul Coran, Sura Al Hujurat 49:15).
[/ltr]

[ltr]
67. Să ştiţi că prietenii Imamilor sunt cei care vor intra în Paradis în pace, în siguranţă, iar îngerii îi vor întâmpina cu smerenie, salutându-i astfel: „Pacea fie asupra voastră! Voi sunteţi curăţiţi, intraţi deci în Paradis!” (Conform Sfântului Coran, Sura Al Hijr 15:46).
[/ltr]

[ltr]68. Să ştiţi că Paradisul este răsplata prietenilor lor, unde vor fi înzestraţi fără socoteală.” (Sfântul Coran, Sura Al Ghafir: 40/40).
[/ltr]

[ltr]
69. Să ştiţi că duşmanii lor „vor cădea în
Groapa cu jar”. (Sfântul Coran, Sura An-Nisa: 4/10)
[/ltr]

[ltr]
70. şi vor auzi flăcările gemând şi suspinând. 
Când vor fi aruncaţi acolo, vor auzi un răget, iar Gheena va clocoti”. Ei vor auzi plânsetele de durere îngrozitoare. (Sfântul Coran, Sura al-Mulk 67/7).
[/ltr]

[ltr]
71. Să ştiţi că Dumnezeu a spus despre duşmanii lor:
De fiece dată când o adunare va intra în Foc o va blestema pe sora sa.” Aşa cum spune Coranul: Atunci când se vor afla cu toatele, cea de pe urmă va spune celei dintâi: «Domnul nostru! Aceştia sunt cei care ne-au rătăcit! Dă-le lor focul ca osândă îndoită.» Dumnezeu va spune: «Fiecare va avea osânda sa îndoit, însă voi încă nu ştiţi nimic.»”  (Sfântul Coran, Sura Al A’raf 7:38).
[/ltr]

 
[ltr]72. Să ştiţi că duşmanii Imamilor sunt cei despre care Dumnezeu a afirmat următoarele: De fiece dată când o ceată îi este aruncată, păzitorii săi vor întreba: «Nu vi s-a predicat şi vouă?» Ei vor spune: «Ba da, cineva a venit să ne predice, însă noi l-am hulit zicându-i: Dumnezeu n-a pogorât nimic, iar voi sunteţi într-o adâncă rătăcire.» Ei vor spune: «Dacă noi am fi ascultat ori dacă am fi înţeles, nu am fi fost acum printre soţii Focului.» Ei şi-au recunoscut păcatul. Să piară soţii Focului!” (Sfântul Coran, Sura al-Mulk 67:8-11).
[/ltr]

 
[ltr]73. Să ştiţi că prietenii lor sunt cei care s-au temut de Domnul lor întru Taină, vor avea iertare şi mare răsplată.” (Sfântul Coran, Sura al-Mulk 67:12).
[/ltr]

 
[ltr]74. O, oameni! Cât de mare este prăpastia dintre Foc şi marea răsplată![/ltr]
[ltr]
75. O, oameni! Dumnezeu i-a osândit şi i-a dezonorat pe duşmanii noştri, dar El îi iubeşte şi-i laudă pe prietenii noştri apropiaţi.
[/ltr]
 


[ltr]76. O, oameni! Să ştiţi că eu sunt aici pentru a vă preveni şi că Ali este cel care vă va călăuzi![/ltr]
 
[ltr]77. Să ştiţi că eu sunt un prevenitor, iar Ali este o călăuză.[/ltr]

[ltr]78. O, oameni! Să ştiţi că eu sunt Trimisul, iar Ali este succesorul care va urma imediat după mine.[/ltr]

 
[ltr]79. O, oameni! Să ştiţi că eu sunt Trimisul, iar Ali va fi, după ce nu voi mai fi eu, succesorul meu, iar Imamii neprihăniţi care vor urma după el, sunt toţi descendenţii ai săi. Şi să se ştie că eu sunt părintele lor şi ei sunt dintre descendenţii lui Ali, unul după altul.[/ltr]
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
nargis bMesaje : 59
Data de inscriere : 15/08/2014

MesajSubiect: Re: Predica de la Ghadir   Sam Oct 11, 2014 4:42 am

[ltr](8)[/ltr]
[ltr]80. Să ştiţi că ultimul Imam, Mehdi, cel drept, este dintre noi. El va fi biruitor asupra tuturor religiilor. Iată! El îi va pedepsi pe asupritori, de aceea, el este nimicitorul victorios al palatelor! Iată! El este cuceritorul tuturor celor lipsiţi de religie şi Călăuza lor![/ltr]

 
[ltr]81. Iată! El va răzbuna sângele vărsat al oamenilor lui Dumnezeu!
Iată! El va sprijini religia lui Dumnezeu!
[/ltr]

 
[ltr]82. Să ştiţi că el va înţelege ştiinţa divină din oceanul adânc! Să ştiţi că el îi va răsplăti pe toţi cei care sunt bine informaţi pe măsura cunoaşterii lor şi va face acelaşi lucru cu cei neştiutori, potrivit ignoranţei lor! Iată! El este puternic şi a fost ales de Dumnezeu! Iată! El este moştenitorul întregii cunoaşteri şi el deţine înţelegerea tuturor lucrurilor.[/ltr]

 
[ltr]83. Să ştiţi că el aduce veştile de la Domnul Său şi ridică [în slavă] versetele divine! Să ştiţi că el este integru şi demn. Iată! El este cel căruia i s-a dat toată autoritatea.[/ltr]

 
[ltr]84. Iată! Toţi cei din trecut au prezis despre sosirea sa.[/ltr]

 
[ltr]85. Iată! El este cel care va rămâne ca o dovadă de necontestat, pentru că după el nu va mai exista nicio dovadă. Credinţa, onestitatea, lumina şi strălucirea vor fi numai la el.[/ltr]

 
[ltr]86. Să ştiţi că nimeni nu va putea să-l biruie pe el, iar cei care i se vor împotrivi nu vor fi ajutaţi. Să ştiţi că el este reprezentantul lui Dumnezeu pe pământ, astfel că el este judecătorul creaturilor Sale şi el este cel loial, căruia El i-a încredinţat cele văzute şi cele nevăzute.
[/ltr]

 
 
 
[ltr](9)[/ltr]
[ltr]87. „O, oameni! Eu v-am luminat cu privire la Dumnezeu şi v-am făcut să înţelegeţi totul, iar după ce nu voi mai fi, va fi responsabilitatea lui Ali să vă aducă la cunoştinţă [cum să vă faceţi datoria]. [/ltr]
 


[ltr]88. Acum, după ce predica mea a luat sfârşit, vă voi invita să daţi mâna cu mine, ca semn al credinţei voastre, apoi cu Ali, ca semn al supunerii faţă de el şi de acceptare a autorităţii sale![/ltr]

 
[ltr]89. Să ştiţi că I-am jurat lui Dumnezeu credinţă, iar Ali mi-a jurat mie credinţă; iar acum, vă cer să-i juraţi credinţă lui Ali, în numele lui Dumnezeu, Atotputernicul, Măreţul: Cei care îţi jură ţie credinţă, Îi jură credinţă lui Dumnezeu. Mâna lui Dumnezeu este deasupra mâinilor lor. Cel care îşi calcă jurământul, sieşi şi-l calcă. El îi va da o mare răsplată celui ce ţine ceea ce s-a legat faţă de Dumnezeu.” (Sfântul Coran, Sura Al Fath 48:10)[/ltr]

 
[ltr](10)[/ltr]
[ltr]90. O, oameni! Cine face pelerinajul la Casa cea Sfântă ori o vizitează, nu i se va face nici o vină dacă le înconjoară şi pe acestea, căci cine dă ascultare, o face spre binele său. Dumnezeu este Mulţumitor, Ştiutor.” (Sfântul Coran, Sura Al-Baqarah 2:158).[/ltr][ltr]91. O, oameni! Să porniţi la drum pentru a efectua pelerinajul la Casa lui Dumnezeu! Pentru că nimeni nu va intra în Casa lui Dumnezeu şi să nu fie eliberat de nevoi şi fără să intre cu bucurie; şi nimeni nu o va părăsi fără să rămână sărac şi fără să fie nimicit![/ltr]

[ltr]
92. O, oameni! Niciun credincios nu se va opri în acele locuri [la Arafat-Maş'ar şi la Mina pentru a îndeplini ritualurile], fără ca Dumnezeu să-i ierte păcatele din trecut, ci hotărârea lui Dumnezeu este ca, atunci când pelerinajul său [Hajj] va fi terminat, el să aibă parte de un nou început.
[/ltr]

[ltr]
93. O, oameni! Pelerinii care îndeplinesc pelerinajul Hajj vor fi ajutaţi  şi vor fi răsplătiţi pentru tot ceea ce au cheltuit, pentru că, într-adevăr, Dumnezeu nu risipeşte răsplata celor virtuoşi!O, oameni! Să mergeţi să vizitaţi Casa lui Dumnezeu ca pelerini, cu o credinţă desăvârşită şi cu o înţelegere profundă şi cu ştiinţă! Şi să nu vă întoarceţi niciodată din acest loc atât de sfânt fără să aveţi căinţă în inimile voastre şi fără să promiteţi că vă veţi opri din comiterea păcatelor.
[/ltr]

[ltr]94. O, oameni! Să efectuaţi rugăciunea şi să plătiţi dania, aşa cum v-a poruncit Dumnezeu Atotputernicul să faceţi; dar dacă trece un timp îndelungat şi le-aţi neglijat, sau aţi uitat de ele, atunci Ali este stăpânul vostru şi el vă va explica ce trebuie să faceţi. El este cel pe care Dumnezeu Atotputernicul l-a desemnat ca reprezentant al Său infailibil, după ce eu nu voi mai fi. El este din mine, iar eu sunt din el. El şi toţi cei care vor veni în lume dintre descendenţii mei, vor răspunde tuturor nevoilor voastre şi vă vor aduce la cunoştinţă tot ceea ce nu cunoaşteţi.
[/ltr]

 
[ltr]95. Să ştiţi că numărul celor permise ăi celor interzise este mult mai mare decât pot să-l cuprind şi să vi le prezint într-o singură predică: [dar să ştiţi numai că] cele permise vi s-au poruncit, iar lucrurile interzise nu vă sunt permise. De aceea, mi s-a poruncit să vă cer jurământul vostru de credinţă şi să juraţi în faţa mea şi să daţi mâna cu mine, cu privire la ceea ce v-am spus despre Ali, Căpetenia credincioşilor, din partea lui Dumnezeu şi despre succesorii care-l vor urma. Cei care vor veni dintre descendenţii mei şi dintre cei care deţin autoritatea (Imamii) sunt dintre descendenţii săi. Această autoritate le-a fost dată numai lor; iar ultimul lider va fi neprihănitul Mehdi, până în Ziua în care-L va întâlni pe Domnul Providenţei şi al Sorţii!
[/ltr]

 
[ltr]96. O, oameni! În ceea ce priveşte toate lucrurile permise pe care v-am îndrumat să le urmaţi şi lucrurile nepermise pe care vi le-am interzis, nu există nicio schimbare, nici nu le-am schimbat detaliile. Să vi le amintiţi bine, să le păstraţi în mintea voastră şi să vorbiţi despre acest subiect şi să vă sfătuiţi unii pe alţii cu privire la ele şi să încercaţi să nu le schimbaţi, nici să nu le daţi o altă formă! Repet ce tocmai v-am spus: să efectuaţi rugăciunea şi să plătiţi dania, să vă încurajaţi unul pe altul pentru a săvârşi fapte care sunt bune şi să interziceţi tot ceea ce este nepermis şi tot ceea ce nu este bine.[/ltr]
 


[ltr]97. Dar să ştiţi că cea mai importantă faptă de bine este de a înţelege adânc ceea ce tocmai v-am exprimat şi de a transmite acest lucru celor care nu au fost prezenţi astăzi aici şi de a-i invita să accepte acest lucru din partea mea şi de a le interzice să se împotrivească sau să se opună mie! Pentru că aceasta este o poruncă de la Dumnezeu Atotputernicul şi de la mine; şi nicio invitaţie de a face binele şi nicio interzicere a actelor nepermise nu se va realiza fără să fie prezent un Imam neprihănit![/ltr]

 
[ltr]98. O, oameni! Sfântul Coran vă face cunoscut faptul că Imamii care vor veni după Ali vor fi dintre descendenţii neamului său, aşa cum v-am spus mai înainte, ei sunt dintre urmaşii lui Ali şi ai mei – toţi sunt de la el şi de la mine. Pentru că El a spus în Cartea Sa următoarele: El a rostit un cuvânt care să rămână la urmaşii săi. Poate se vor întoarce!” (Sfântul Coran, Sura Az-Zukhruf 43:28).[/ltr]

[ltr]V-am mai spus şi că dacă vă veţi ţine de acestea două, de Coran şi de Imami, niciodată nu vă veţi rătăci! 99. O, oameni! Să aveţi grijă de evlavia voastră, din nou, de evlavia voastră! Şi să fiţi cu băgare de seamă în ceea ce priveşte Ceasul Zilei Învierii, aşa cum a spus Însuşi Dumnezeu: Cutremurul Ceasului va fi un lucru groaznic!”  (Sfântul Coran, Sura Al-Hajj 22:1).[/ltr]

[ltr]100. Să vă amintiţi de moarte şi de balanţa divină şi de faptul că va trebui să daţi socoteală în prezenţa Domnului care dă răsplata şi pedeapsa! Oricine aduce fapte bune va primi partea lui de răsplată, iar oricine va aduce păcate, nu va avea parte (nu se va bucura) de Paradis. [/ltr]
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
nargis bMesaje : 59
Data de inscriere : 15/08/2014

MesajSubiect: Re: Predica de la Ghadir   Sam Oct 11, 2014 4:44 am

[ltr](11)[/ltr]
[ltr]101. O, oameni! Sunteţi prea mulţi ca să daţi mâna cu mine acum! Pe de altă parte, Domnul meu mi-a poruncit să primesc jurământul vostru de credinţă şi „cuvântul” vostru cu privire la Ali, pe care l-am proclamat Căpetenie a credincioşilor; şi cu privire la Imamii care vor veni după el, dintre descendenţii mei şi ai săi – aşa cum v-am descris deja: ei sunt descendenţii mei şi sunt din neamul său.[/ltr]

[ltr]102. Aşadar, să spuneţi cu toţii: „Am auzit întra-adevăr cuvintele tale şi ascultăm de ele cu bucurie şi ne vom supune faţă de ceea ce ne-ai vestit, cu respect faţă de Domnul nostru şi faţă de tine, în ceea ce-l priveşte pe Ali, Căpetenia credincioşilor şi pe Imamii care se vor naşte din neamul său. Îţi jurăm din inimile, din sufletele noastre, cu limbile şi cu mâinile noastre, că vom trăi cu această credinţă şi că vom părăsi această lume având această credinţă şi aşa vom învia în Ziua Judecăţii! Şi nu o vom schimba, nici nu o vom transforma; nu vom avea nicio îndoială, nici nu o vom tăgădui. Nu vom lăsa îndoielile sau şovăiala să intre în inimile noastre, nici nu vom încălca acest jurământ, nici nu vom înceta să respectăm legământul nostru cu privire la ce ne-ai sfătuit în această predică divină, la Ali, Căpetenia credincioşilor şi la Imamii care vor veni după el, Hasan şi Husein şi la cei pe care Dumnezeu i-a ales să vină după ei.[/ltr]

[ltr]Aşadar, ni s-a cerut să jurăm şi să facem un legământ şi l-am făcut cu inimile, cu sufletele, cu limbile, cu mintea şi cu mâinile noastre. Apoi, cel care poate, se va lega dând mâna, iar dacă nu, cu limba sa. Şi nu ne vom schimba niciodată acest jurământ şi Dumnezeu nu va fii martorul niciunei schimbări din partea noastră...! Vom face cunoscută această veste pe care ne-ai dat-o tuturor celor care ne sunt apropiaţi, cât şi celor care sunt departe de noi: copiilor noştri, rudelor noastre. Şi-L vom lua pe Dumnezeu ca martor al nostru! Iar Dumnezeu ne este de ajuns ca martor şi tu de asemenea, eşti martorul nostru în acest legământ.”[/ltr]

[ltr]103. O, oameni, ce spuneţi acum? Dumnezeu aude, într-adevăr, fiecare chemare şi este Conştient de orice gând ascuns din mintea voastră! Aşadar, „cel care este bine călăuzit este pentru el însuşi, iar cel care este rătăcit este rătăcit împotriva lui însuşi.” (Sfântul Coran, Sura Az-Zumar 39:41).[/ltr]

[ltr]„Cei care îţi jură ţie credinţă, Îi jură credinţă lui Dumnezeu. Mâna lui Dumnezeu este deasupra mâinilor lor.” (Sfântul Coran, Sura Al Fath 48:10).[/ltr]

[ltr]104. O, oameni, acum juraţi-I credinţă lui Dumnezeu şi mie. Şi juraţi-i credinţă lui Ali, Căpetenia credincioşilor şi juraţi-le credinţă lui Hasan şi lui Husein şi Imamilor care vor urma, cu siguranţă, după ei – cei care păstrează fără încetare poruncile, în această lume şi în lumea de apoi.[/ltr]

[ltr]Dumnezeu îi va nimici cu siguranţă pe cei care îşi încalcă jurământul, dar Îşi va revărsa îndurarea Sa asupra celor care sunt loiali şi sinceri. De aceea, „cel care îşi calcă jurământul, sieşi şi-l calcă. El îi va da o mare răsplată celui ce ţine ceea ce s-a legat faţă de Dumnezeu.” (Sfântul Coran, Sura Al Fath 48:10).[/ltr]

[ltr]105. O, oameni! Repetaţi ce v-am spus şi salutaţi-l pe Ali, aşa cum se cuvine să salutaţi o persoană atât de importantă, care este Căpetenia credincioşilor şi mărturisiţi: Ascultăm şi ne supunem! Iertarea Ta, Domnul nostru, căci întru Tine este devenirea!” (Sfântul Coran, Sura Al Baqarah 2:285).[/ltr]

[ltr]Şi spuneţi: Laudă lui Dumnezeu care ne-a călăuzit încoace. Noi nu am fi fost călăuziţi, dacă Dumnezeu nu ne-ar fi călăuzit. Trimişii Domnului nostru au venit cu Adevărul.” (Sfântul Coran, Sura Al A’raf 7:43).[/ltr]

[ltr]106. O, oameni! Virtuţile lui Ali, fiul lui Talib, în faţa lui Dumnezeu Atotputernicul, care le-a enumerat în Sfântul Coran, sunt cu siguranţă, prea multe ca să vi le pot menţiona în această adunare! Aşadar, voi trebuie să-i acceptaţi şi să-i recunoaşteţi pe cei care posedă aceste calităţi şi să înţelegeţi cine sunt ei![/ltr]

[ltr]
107. O, oameni! Cine dă ascultare lui Dumnezeu şi Trimisului Său şi lui Ali şi Imamilor despre care v-am vorbit mai devreme,
va avea o fericire mare” (Sfântul Coran, Sura Al Ahzab 33:71).[/ltr]

[ltr]108. O, oameni! Cei care se grăbesc [să fie primii] să-i jure credinţă şi să accepte conducerea sa şi să-l salute pe el drept Căpetenie a credincioşilor, va dobândi mântuirea şi va locui în Grădinile binecuvântărilor![/ltr]

[ltr]109. O, oameni! Să spuneţi vorbe care Îl mulţumesc pe Dumnezeu. Şi chiar dacă voi împreună cu toţi locuitorii pământului aţi deveni necredincioşi, nu-i veţi face niciun rău lui Dumnezeu.[/ltr]

[ltr]110. O, Dumnezeule! Iartă-i pe acei credincioşi care cred în ceea ce le-am poruncit eu! Şi arată-Ţi mânia faţă de toţi cei care tăgăduiesc acest lucru şi faţă de păcătoşii eretici. Slăvit fie Domnul tuturor creaturilor![/ltr]


Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Predica de la Ghadir   

Sus In jos
 
Predica de la Ghadir
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: RELIGIA ISLAM :: TRADITIA PROFETULUI-
Mergi direct la: