AcasaPortalCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automata: 
:: Mi-am uitat parola
Subiecte similare
  Top postatori
  Noor İslam
   
  Admin
   
  ascary
   
  ahmed yusuf
   
  Corina
   
  nargis b
   
  io@n@
   
  jadhha
   
  Miss Surya
   
  Selma Nuran
   
  Ultimele subiecte
  » Ruga rostita in taina de cei necajiti
  Lun Iul 27, 2015 5:01 am Scris de nargis b

  » Ruga pentru intampinarea lunii Ramadhan
  Vin Iun 19, 2015 1:50 am Scris de nargis b

  » Munca asidua si darnicia
  Dum Mar 15, 2015 4:02 am Scris de nargis b

  » Mai intai pentru aproape si apoi pentru sine
  Sam Mar 14, 2015 11:02 pm Scris de nargis b

  » Imamul Hussein (as) - Scurta descriere si analiza
  Lun Mar 09, 2015 3:03 pm Scris de Admin

  » Viata Imamului Hasan (as)
  Mar Mar 03, 2015 6:44 pm Scris de Admin

  » Viata Fatimei Al Zahraa (as)
  Joi Feb 26, 2015 6:45 pm Scris de Admin

  » Imamul Ali (as) - Viata sa
  Mar Feb 24, 2015 5:28 pm Scris de Admin

  »  Profetul Muhammad (salla Allah alayhi wa alih wa salam)
  Lun Feb 23, 2015 5:03 pm Scris de Admin

  » Perioada sarcinii
  Lun Feb 23, 2015 12:36 am Scris de nargis b

  » Oare unde sunt si ce mai fac revertitii?
  Mier Ian 28, 2015 5:05 pm Scris de Admin

  » Taqwa - Evlavia
  Dum Ian 18, 2015 6:38 pm Scris de nargis b

  » Ruga tainica a celor care nadajduiesc
  Mier Ian 07, 2015 11:34 pm Scris de nargis b

  » Ruga tainuita a celor ce se caiesc
  Lun Ian 05, 2015 3:01 am Scris de nargis b

  » Obiecţii ȋmpotriva credinţei ȋn dreptatea divină – Partea a II-a
  Lun Ian 05, 2015 2:04 am Scris de nargis b

  » Norme pentru atingerea perfectiunii spirituale
  Mier Dec 31, 2014 7:47 am Scris de nargis b

  » Ruga rostita in taina de cei care se plang
  Mier Dec 31, 2014 5:26 am Scris de nargis b

  » Sunt dezastrele manifestarea dreptatii sau milei lui Allah?
  Sam Dec 27, 2014 3:23 am Scris de nargis b

  » Calea de mijloc - Amr bainal amrain
  Lun Dec 08, 2014 12:15 am Scris de nargis b

  » Scoala shiita versus Ashairah si Mutazilah
  Lun Noi 24, 2014 1:03 am Scris de nargis b

  Cautare
   
   

  Rezultate pe:
   
  Rechercher Cautare avansata
  Octombrie 2018
  LunMarMierJoiVinSamDum
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031    
  CalendarCalendar
  geomap

  hit counters
  Bloguri dragi mie
  Noul Musulman
  Blogu'lu'Yusuf
  Hadisuri
  Familia İslamica
  Coranul Tradat
  İslam Romanesc
  Gradinile Credincioşilor
  Dumnezeu ın Coran
  Subiectele cele mai active
  TRADITIA PROFETULUI
  Versetul zilei
  SA NE CUNOASTEM!
  SUBIECTE LA CARE TREBUIE SA MEDITEZI
  SCUZELE FEMEİLOR CARE NU PORATA VAL
  Istoria Convertirii Mele...
  Lectii despre Ramadan - Sheikh Assim L. Al Hakeem
  BINE ATI VENIT!
  DUA PENTRU FIECARE ZI DIN LUNA RAMADAN
  INTREBARI & RASPUNSURI
  facebook
  Forumul Despre Islam

  Creează-ți o insignă
  Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
  Noor İslam
   
  Admin
   
  ahmed yusuf
   
  nargis b
   
  io@n@
   
  Corina
   
  ilayda
   
  Noor
   
  Selma Nuran
   
  Umm Adam
   
  VIZITATORI

  Distribuiţi | 
   

   El este omul unor existenţe diferite

  In jos 
  AutorMesaj
  Noor İslam
  Admin
  Admin
  avatar

  Mesaje : 551
  Data de inscriere : 22/04/2010
  Varsta : 36
  Localizare : Turcia

  MesajSubiect: El este omul unor existenţe diferite   Joi Iul 15, 2010 12:14 pm

  Sărmanul om al zilelor noastre, deoarece şi-a pierdut măsura valorii în multe privinţe, şi poziţia, atitudinea lui, gândirea faţă de profeţi, şi, în special faţă de sultanul profeţilor, Muhammed (s.a.s), toate acestea sunt cu totul răsturnate. În schimb, nu este deloc corect să-L apreciem, ca pe orice individ, din prisma criteriilor omeneşti. Chiar nici nu este posibil. Deoarece, El este un om care a fost trimis în scopul de a modela din nou faţa universului, pentru a deschide omenirii noi orizonturi, fiind înzestrat cu un spirit de excepţie, cu capacităţi şi puteri excepţionale…şi aprecierea Lui depăşeşte criteriile noastre.


  Din aceste considerente, oricine ar relata orice, nu poate reda totul despre El. Hassan b. Sabit, unul din cei care L-au înţeles cel mai bine, zice: "Eu, prin cuvintele mele, nu l-am elogiat pe Muhammed (s.a.s), dar mi-am lăudat cuvintele prin El."

  Într-adevăr, în toate acele cuvinte, care conferă frumuseţe tuturor cuvinte-lor frumoase, se află frumuseţea sufletului Său. Or, expunerea noastră nu-L va îmbogăţi cu nimic. Cu chibzuială, şi Farazdak va folosi acelaşi cuvânt…şi, marele cugetător al secolului va rosti aceleaşi cuvinte pentru Coran: "Forma veridică a Coranului eu n-am putut-o înfrumuseţa, n-am reuşit să-i redau o formă mai frumoasă. Poate că, frumoasele adevăruri din Coran, mi-au înfrumuseţat şi îmbunătăţit şi mie interpretarea."

  Toate acestea sunt rezultatul împărtăşirii aceluiaşi sentiment şi aceleiaşi idei. Toţi sunt cei care s-au inspirat din aceleaşi surse şi au redat aceleaşi lucruri prin formulări diferite; ceea ce au lăsat unii, alţii le-au explicat în detaliu; unii au poetizat, dar s-au rotit în jurul aceleiaşi axe. Şi noi î-L preamărim peste tot, trăim privilegiul de a fi credincioşii Lui şi ne exprimăm entuziasmul: oricât am mulţumi şi i-am arăta recunoştinţa noastră Stăpânului nostru, este puţin lucru, deoarece ne-a onorat cu cea mai mare binecuvântare şi ne-a făcut credincioşii lui Muham-med Mustafa (s.a.s). Aceasta este o virtute divină, calitate pe care o acordă celui pe care-l alege şi în măsura în care doreşte. Dar este atât de vastă, încât nu poate fi măsurată sau cântărită cu nicio măsură omenească. Da, este o mare a binefacerii fără ţârmuri, destinată nouă.

  Problema are şi un alt sens, aşa încât, nu pot să-l exprim fără a pune unele întrebări: oare suntem stăpâni pe tronul inimii, care să se potrivească cu Domnul nostru? Inimile noastre sunt deschise în orice clipă pentru El? Atunci când stăm, când ne ridicăm, când mâncăm, când bem şi prin toate acţiunile noastre, gândul la Măreţul Muhammed ne stăpâneşte inima şi gândul? Viaţa noastră, în totalitatea sa, urmează linia trasată de El?

  Dacă răspunsul nostru este afirmativ, atunci se poate spune că "ne-am atins scopul". Putem spune că, frumosul şi luminosul Său chip ne împodo-beşte visul şi imaginaţia şi, ca urmare, noi ajungem în starea de comunitate a profetului. O comunitate care moraliceşte devine cinstită prin moralitatea Lui, împodobindu-şi fiecare stadiu al vieţii prin modestia Lui, devine un element de echilibru pe pământ.

  Am convingerea că, dacă n-am ajuns să găsim acest echilibru, există o singură cauză; aceasta este faptul că încă n-am atins nivelul spiritual al profetului.
  El este un om creat special spre a ne fi încredinţat nouă. Faptul că este om şi face parte dintre noi, este pentru noi o mare fericire. Deoarece, până şi paradisul, datorită respectului Său, a câştigat prestigiu. Luând în consideraţie acest lucru, pentru noi cea mai mare îndatorire este de a putea relata despre El potrivit măreţiei Sale.

  Desigur că, omenirea va fi o adevărată omenire numai atunci când îl va înţelege pe Domnul nostru şi se va ataşa de El. Şi eu mi-am exprimat intenţia în acest sens. Dar, de la început am mărturisit faptul că nu sunt viteazul din câmpul de luptă, predicatorul din amvon. Atâta doar că am dorinţa de a mă strădui de a-L face înţeles…şi iată că toată priceperea mea constă în sinceritatea abordării acestui subiect…

  Multă vreme am cugetat că sunt ca un câine de pază, kıtmîr, la uşa Lui, găsindu-mi în acest lucru o consolare, dar cu trecerea zilelor, mi-am pierdut în parte speranţa. Apoi mi-am zis mie însumi: "Dacă, în loc să fiu creat precum un om, aş fi fost creat ca un fir de păr pe trupul Lui sfânt. Da, dacă aş putea să fiu aproape de un asemenea om, care este onorat cu binefacerile deosebite ale Celui Drept…În felul acesta am gândit mult timp. Dar, am înţeles că nu am meritul la o asemenea onoare, pe măsură ce L-am cunoscut mai bine.

  Acum, toată dorinţa şi doleanţa mea constă în a mă găsi în mijlocul comunităţii Lui. Am marea speranţă că, Cel Drept nu-l va lipsi de protecţia Sa pe un om care se află într-o asemenea comunitate şi-l va include în acea colectivitate, zicând: "Ei formează o aşa comunitate încât, oricine este cu ei, se va bucura de roadele acesteia."

  Da, cu toate acestea, am intenţia de a relata despre această personalitate măreaţă. Toată strădania mea este de a arunca o scânteie, care să aprindă în inimile urmaşilor focul iubirii pentru El. Ce se poate spune? Voi spune precum furnica care şi-a propus să meargă în pelerinaj! Speranţa mea este de a muri pe această cale…El este omul unor existenţe cu totul aparte. Noi trebuie să ne stră-duim de a ne potrivi după liniile şi frecvenţa Lui. După ce s-a sigurat acest lucru, încep covorbirile deschise şi cele cifrate. Comanda o va da Mesagerul lui Allah în persoană. El va lua în mâinile sale conducerea. Însă caracteristica comunităţii şi societăţii pe care El o va conduce este eliberarea de înalte, profunde şi felurite explicaţii şi descrieri, în aşa măsură, încât să transmită îngerilor invidie.

  Poate că unora cuvintele noastre să nu li se pară obiective. Ce trist; după ce, în fiecare zi, trei-cinci tineri cu o înfăţişare strălucitoare, au luat, moraliceşte, veşti bune de la Mesagerul lui Allah! Şi, din nou, după ce unii afirmă fără perdea, fără să fie necesar, de-a dreptul, că sunt în relaţie cu El în lumea mărturiei!

  Prin spiritualitatea şi, după unii, prin materialitatea Sa luminoasă, El este printre noi. İmamul Suyutî afirmă că s-a întâlnit personal cu Mesagerul lui Allah de peste şaptezeci de ori.

  Desigur că El n-a murit în sensul în care înţelegem noi moartea; şi-a înlo-cuit doar existenţa. Este greşită perceperea morţii Lui ca orice moarte a oricărui om.

  Deoarece, Coranul spune că, treapta de martir la care au ajuns unii să nu fie numită moarte, cu toate că este o poziţie cu două grade mai jos decât cea de profet. Dacă este aşa, cum este posibil să zici El "a murit" în sensul în care noi înţelegem? Da, putem să spunem doar faptul că El a trecut la o altă existenţă. Din această cauză, cei a căror privire poate să pătrundă în alte existenţe, au posibilitatea să-L observe, văzându-L personal...

  Cei care, eliberându-se din temniţa trupului şi a materialităţii, ajung la stadiul de existenţă prin inimă şi suflet, pot trăi în acelaşi timp în trecut şi viitor. Iată că, oamenii ecelei existenţe, pot să stea cu voi, dar, în acelaşi timp pot fi lângă Mesagerul lui Allah, în era fericirii. Oamenii sfinţi, dervişii, numiţi ebdâl, în acelaşi timp se pot afla în mai multe locuri. De aceea, El, Sultanul Profeţilor, pentru ce să nu fie prezent şi în lumea de apoi, şi în lumea de azi, şi lângă noi, şi lângă îngeri şi profeţi? Este prezent şi va fi prezent mereu!..

  Tot ceea ce am relatat până acum, intenţionez să folosesc ca bază pentru relatările mele viitoare. Atunci când ne referim la Profeţi şi mai ales la Profetul nostru, este foarte împortant din ce punct de vedere ne uităm şi cu ce intenţie.

  Dacă perceperea şi înţelegerea Măritului nostru Profet şi a sfinţilor, a oamenilor credincioşi, sinceri şi curaţi şi a celor apropiaţi lor, cere chiar o puritate sufleteas-că şi o inimă curată, atunci, în climatul ceţos-noros al lumii materiale, cum pot fi profeţii percepuţi şi înţeleşi?..

  Atunci când ne străduim să înţelegem aceste lucruri, trebuie să fim atenţi la interpretarea lor, cu toate cuvintele frumoase folosite. Însă, pentru a înţelege mai bine personalitatea Măreţului Muhammed, este nevoie ca atenţia să fie sporită de câteva ori. Evident este faptul că, fiecare după puterea de pătrundere a inimii sale, va vedea şi va percepe ceva…şi nimeni, în totalitate, nu va putea să-L înţeleagă în toată semnificaţia Sa. După cum reiese din cuvintele lui Busayrî:


  "Oameni adormiţi, ce trăiesc în vis, consolându-se,
  Cum pot oare ei percepe adevărurile despre El
  !"  Scris de Fethullah Gülen

  Sus In jos
  Vezi profilul utilizatorului http://www.muslimsromania.blogspot.com
   
  El este omul unor existenţe diferite
  Sus 
  Pagina 1 din 1
   Subiecte similare
  -
  » Ce este si cum se personalizeaza un favicon

  Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
   :: RELIGIA ISLAM :: TRADITIA PROFETULUI-
  Mergi direct la: